68
1968 är efterkrigstidens mest mytomspunna år – det uppfattas av många som avgörande i västvärldens historia och efter ett halvt sekel väcker det fortfarande känslor. Historikern och författaren Henrik Berggren utforskar i denna bok det symbolladdade året 1968 – både i Sverige och världen.
För vissa var det en tid av förändring och nya idéer, där studentrörelser och samhällsdebatter utmanade den äldre generationens synsätt. Många minns det som en period då frihet och framtidstro låg i luften. Runt om i världen pågick demonstrationer och protester, vilket ledde till starka reaktioner från myndigheter. Samtidigt präglades tiden av en förändrad syn på kärlek och relationer, även om vardagslivet för de flesta fortsatte som vanligt.
Men 1968 var inte bara samhällsförändring. För många svenskar bestod vardagen av helt andra intryck – de följde High Chaparral och Forsytesagan på tv, lyssnade på Cliff Richards “Congratulations” och Anna-Lena Löfgrens “Lyckliga gatan”. Bingospel slog nya rekord, och på ungdomsgårdarna var flipperspel en storfavorit.
I åtta essäer och med över 140 bilder ger Henrik Berggren en levande skildring av ungdomsengagemang, konst, litteratur, studentliv, fritid, arbete och olika strömningar i Sverige. En fascinerande bok om ett av 1900-talets mest mytomspunna år. Detta är den kanske mest heltäckande boken om det svenska 1968.
Alltid gratis frakt inom Sverige. Boken är hos dig inom 4 - 7 arbetsdagar.
Författare: Berggren, Henrik
Format: Inbunden
ISBN: 9789171264176
Utgivningsdatum: 2018-01-08
Förlag: Max Ström